stagiunea

Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte#1

Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte

Pret Bilet:22 lei

Recital Petru Ciubotaru - 50 de ani de teatru

 

Scenariul şi regia: Petru Ciubotaru

Scenografia: Nicolai Mihăilă

Consultant muzical: Ion Ursulescu

Consultant: Adrian Teodoriu

 

Cu participarea copiilor:

Sofia Theodora Gaţu

 Alexandru Horga

Este primul actor care a cutezat să abordeze travestiul Chiriţei după dispariţia lui Miluţă Gheorghiu; el se înscrie astfel în linia tradiţională a travestiului Chiriţei deschisă de Matei Millo şi continuată de Mihai Arceleanu, Vasile Boldescu, Miluţă Gheorghiu ... A fost o cutezanţă, dar şi o realizare artistică pe măsură, care îi asigură actorului un loc particular în istoria scenei ieşene şi, evident, în istoria travestiului acestui personaj.

 

Tot o cutezanţă a fost abordarea rolului lui Ştefan cel Mare din Apus de soare de Delavrancea, pe care, după izbânda exemplară a lui George Calboreanu (ştiaţi că acesta a fost actor de şcoală ieşeană ?), puţini actori au îndrăznit să-l interpreteze.

 

Acum, când îşi sărbătoreşte jumătatea de secol de activitate, actorul vine în faţa publicului cu un spectacol – nu de retragere, ci un fel de sinteză sau corolar al evoluţiei sale. Îl vom vedea şi vom aplauda nu doar evoluţia din această seară, ci o carieră întreagă. Exemplară. (Ştefan Oprea)

Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte    Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte    Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte    Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte    Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte
Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte    Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte    Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
 • PARTENER OFICIAL


 • ImpactFM
 • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.