stagiunea

Vis cu statui#1

Vis cu statui

Pret Bilet:22 lei

(scenariu teatral de Ovidiu Lazăr după piesa lui Carlos Fuentes)Distribuţia:


Monica Bordeianu

Horia Veriveș


Regia: Ovidiu Lazăr

Scenografia: Axenti Marfa

 

        Celebrul scriitor mexican Carlos Fuentes este reprezentat pentru prima dată pe o scenă românească, la Teatrul Naţional „V. Alecsandri” din Iaşi. Regizorul Ovidiu Lazăr, autorul montării, propune prin spectacol „o vivisecţie a singurătăţii, cu ritmurile şi sunetele ei, când magice, când hilare.”

        Actriţa Monica Bordeianu, societară a Naţionalului ieşean, şi tânărul actor Horia Veriveş compun personaje intense şi seducătoare prin farmec şi profunzime. Scenografia luxuriantă şi surprinzătoare este semnată de Marfa Axenti.  

       „E o mare părăsire în lumea aceasta. Ca şi când toţi am dori să plecăm cât mai repede de aici. Ca şi când nu ne-ar mai încăpea în piept ura şi mânia de a fi născuţi. Ca şi când sămânţa taţilor noştri ar fi fost o otravă. Ca şi când pântecul mamelor noastre ar fi fost o latrină. Ca şi când ne-am fi propus să distrugem totul înainte de a ne distruge pe noi înşine. Dacă fiecare dintre noi şi-ar alege pe cineva ... dacă s-ar îngriji într-adevăr, întru-totul de el ... aceasta ar fi lucrul cel mai frumos. Aceasta ar fi adevărata noastră profesie ... să ne ocupăm tot timpul îngrijind de altcineva ... Nu am mai avea vreme pentru alte lucruri ... am înceta de a mai munci, de a gândi, de a bănui, de a ucide, de a răbda ... Nu ne-ar mai fi frică nici de părinţii noştri, nici de noi înşine, nici de ceilalţi...”  Carlos Fuentes

 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.