Noutati

Ana de hârtie - o nouă premieră, la Uzina cu Teatru

Ultimele pregătiri pentru un nou eveniment teatral! ANA DE HÂRTIE, un spectacol de CRISTA BILCIU. Premiera: 28, 29 octombrie, ora 19:30, Uzina cu Teatru. Distribuția: ADA LUPU, DIANA CHIRILĂ, OANA SANDU, DUMITRU NĂSTRUȘNICU, DUMITRU GEORGESCU. Revenim cu detalii. Foto: Crista Bilciu

Detalii

Ținuturile joase - cea dintâi premieră a stagiunii -13, 14 octombrie

 Teatrul Național Iași anunță cea dintâi premieră a stagiunii 2018-2019, eveniment care va avea loc pe 13, 14 octombrie, de la ora 19:00, la Teatru³: ȚINUTURILE JOASE Spectacol produs în parteneriat cu Centrul Cultural German Iași și Goethe Institut. Adaptare de Mihaela Panainte după Herta Mȕller Regia:(...)

Detalii

Spectacolul Seceta roșie , la Festivalul de Teatru Politic de la Brașov

 Ne pregătim pentru cel de-al treilea festival din această stagiune. În curând, „Seceta roșie”, spectacolul Teatrului Național Iași,  pornește spre Festivalul de Teatru Politic „Scenele memoriei” de la Brașov. Actorii noștri vor juca pe scena Centrului Cultural Reduta, pe 5 octombrie, de la(...)

Detalii

Spectacolul Gunoierul, la două festivaluri prestigioase

  În această toamnă, „Gunoierul” de Mimi Brănescu, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Național Iași, participă la două festivaluri prestigioase din țară. Pe 27 septembrie, spectacolul va putea fi văzut la Oradea, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, ediția a VI-a. Reprezentația(...)

Detalii

Două spectacole ale Naționalului ieșean, la Chișinău

 Ne pregătim pentru primul festival al stagiunii! Teatrul Național Iași este invitat la cea de-a IV-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale de la Chișinău, eveniment la care a fost prezent în fiecare an. „Teatru de război” și „Povestea păsării fără cuib”, două spectacole de succes ale Naționalului(...)

Detalii

În curând! ȚINUTURILE JOASE, adaptare după Herta Mȕller

 Repetăm pentru cea dintâi premieră a stagiunii! La Teatru³, tânăra regizoare Mihaela Panainte montează spectacolul  ȚINUTURILE JOASE,  adaptare de Mihaela Panainte după Herta Mȕller. Scenografia: Dan Istrate Distribuția: Mălina Lazăr  Ștefania Sandu  Horia Veriveș  Ionuț Cornilă Andrei(...)

Detalii

Deschidem stagiunea 2018-2019!

 Teatrul Național Iași deschide stagiunea 2018-2019. Un septembrie bogat în repetiții pentru proiecte teatrale noi, participări la festivaluri prestigioase, spectacole. Spectacole „Teatru de război”, primul spectacol al stagiunii, este programat pe 16 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Un spectacol dedicat(...)

Detalii

Anunț -un ultim omagiu adus lui Ștefan Oprea

 Aducem un ultim omagiu omului de teatru Ștefan  Oprea.    Sâmbătă, pe 11 august, în intervalul 10.00 – 12.00, trupul neînsuflețit va fi depus în foaierul Teatrului Național. Înmormântarea va avea loc mâine, la ora 13.00, la Cimitirul „Eternitatea”.    Drum(...)

Detalii

Drum lin, Ștefan Oprea!

 Teatrul Național Iași regretă profund dispariția domnului Ștefan OPREA, critic și istoric de teatru și film, dramaturg și eseist. Prieten și apropiat al scenei ieșene, cu a cărei istorie modernă își sincronizează parcursul profesional, personalitate caldă, respectată și iubită deopotrivă, viața sa artistică a fost(...)

Detalii

Final de stagiune, proiecte pentru toamnă

  Peste 50 000 de spectatori s-au bucurat de evenimentele teatrale ale Naționalului ieșean, în stagiunea 2017-2018. O stagiune bogată, sub semnul Centenarului Marii Uniri, cu peste 200 de evenimente, cu o creștere de 10% a spectacolelor și spectatorilor față de stagiunea trecută.   Cei 100 de ani de la Marea Unire au fost(...)

Detalii

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.