noutati

Societate cu răspundere limitată-spectacol la Uzina cu Teatru#1

Societate cu răspundere limitată-spectacol la Uzina cu Teatru

 Pe 13 și 14 octombrie, de la 19:30, la Uzina cu Teatru, spectacol în turneu:

„Societate cu răspundere limitată”
Bilete: Agenția Teatrală (tel. 0232 255 999), www.eventim.ro
 
Despre realitățile noastre, de obicei diferite, cu motive diferite, relatări diferite, perspective tot diferite și despre un mic consens. Care este înțeles total diferit.


concept & regie: Florin Caracala
dramaturgie: Alexa Băcanu / Alexandra Chițu / Ana Cucu Popescu / Petro Ionescu
cu: Alexandra Caras / Cătălin Filip / Alina Mișoc / George Sfetcu / Andreea Spătaru / Doru Taloș
muzică originală: bodoki-halmen zsolt
asistent muzical: /ka.
video: Andrei Cozlac / Marian-Mina Mihai
desen: Lucia Mărneanu
responsabil producție: Simina Corlat 
lumini, sunet: Attila Almási
durata: 1 h 40 min

Spectacolul propune patru fire narative principale, independente unul de celălalt, care dau naștere la mai multe variante posibile. Fiecare rădăcină este o adaptare liberă a textului ”Vizita bătrânei doamne” de Friedrich Dürrenmatt, care pune în prim plan felul în care un colectiv gestionează o criză morală amânată timp de decenii.

Pe scurt, [S.R.L] oferă o viziune în detaliu asupra modului în care interacțiunea oamenilor în momente critice poate să ducă la bifurcații în percepțiile și valorile morale fundamentale ce stau la baza societății. Pe principiul bulgărelui de zăpadă, relația dintre cauză și efect adâncește criza și conflictul, ducând astfel la un moment zero al responsabilității individuale.

În aceeași situație va fi și publicul, fiind nevoit să facă niște alegeri care vor determina ce spectacol va vedea în seara respectivă. Astfel, [S.R.L] devine o punte între tematica celor patru texte și publicul spectator: la fel ca cetățenii orașului Gullen, spectatorii vor trebui să cadă de acord asupra acțiunii lor ca grup. Experiența [S.R.L] devine un exercițiu de tip democrație directă, amintind celor prezenți cât de ușor este diluată responsabilitatea individuală atunci când faci parte dintr-o mulțime.

[S.R.L] devine astfel o joacă de-a realitatea. Povestea unei crime, surprinsă într-un reportaj, reprodus apoi într-un documentar, se împletește armonios cu un discurs transmedia ce înglobează video și realitate virtuală 360. Totul într-un spectacol de teatru. De partea cui e dreptatea? Există un adevăr unic? Cât de importante sunt alegerile noastre și cât de liber este într-adevăr liberul arbitru? Toate aceste perspective diferite dau naștere la realități care se completează sau se exclud.

Producător: Asociația Colectiv A. Spectacolul face parte din programul de producții Fondul Colectiv de Creație derulat de Colectiv A.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Sponsor: Boxador Labs
Parteneri: Federația Fabrica de Pensule, Compania FaPt (Fabrica de Artă și Producție Teatrală), Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” Iași
 
 Bio:

Florin Caracala a absolvit Facultatea de Teatru la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, unde a studiat Artele Spectacolului, Regie și Actorie. Cele mai recente spectacole în care a jucat sunt „Ea e băiat bun”, „Lumi posibile” și „Acesta nu este un joc”. A implementat mai multe proiecte în ultimii 10 ani și a avut o activitate prolifică în domeniul regiei, cele mai recente spectacole ale sale fiind „2 ore”, „Identity Check”, „Party A Blowing”. În perioda 2012 – 2015 a ocupat poziția de director general al Asociaţiei Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală.
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.