noutati

PLUGARUL ȘI MOARTEA, pe scena Festivalului Theater at the Crossroads din Serbia#1

PLUGARUL ȘI MOARTEA, pe scena Festivalului Theater at the Crossroads din Serbia

 Săptămâna aceasta, Teatrul Național Iași va fi prezent în Serbia, la Niš, la Festivalul Internațional de Teatru „Săptămâna aceasta, Teatrul Național Iași va fi prezent în Serbia, la Niš, la Festivalul Internațional de Teatru „Theater at the Crossroads” (Teatru la răscruce), organizat de Teatrul Național din Niš, instituția ieșeană de teatru fiind singura participantă din România la acest eveniment. Invitată pe scena festivalului este recenta producție „Plugarul și Moartea” de Johannes von Tepl, în regia lui Silviu Purcărete, câștigătoare a premiului UNITER 2022 „Cel mai bun spectacol”. Reprezentația va avea loc pe 9 septembrie, la Teatrul Național din Niš.

Festivalul dedicat teatrului din spațiul cultural balcanic se află la a treia ediție și se desfășoară în perioada 5-12 septembrie, la Niš, unul dintre cele mai vechi orașe din Balcani. Pentru competiția din acest an, reputatul teatrolog Vlatko Ilić, selecționerul festivalului, a ales șase spectacole din Serbia și din țările învecinate (România, Croația, Macedonia).
Evenimentul își propune să promoveze asemănările și diferențele de identitate culturală a statelor și popoarelor care împart același spațiu cultural.

Dramatizare și regie: Silviu Purcărete 
Scenografie: Dragoș Buhagiar
Muzică originală: Vasile Șirli
Video design: Andrei Cozlac (Premiul UNITER 2022 pentru creativitatea video design-ului și mapping-ului)
Asistent regie: Radu Ghilaș
Asistent scenografie: Vladimir Iuganu
Filmări chroma: Alexandru Condurache
Transmisie online, operator video, asistență filmări chroma: Constantin Dimitriu
 
Distribuție: 
Călin Chirilă
și 
Diana Chirilă, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Camelia Bogleș, Smaranda Hăisan, Robert Agape, Marian Alexandru Chiculiță, Flavius Grușcă, Alexandru Maxim, Valentin Mocanu

Cântă: Diana Chirilă, Diana Roman, Livia Iorga, Oana Sandu, Mălina Lazăr, Ioana Aciobăniței, Smaranda Hăisan, Camelia Bogleș 
 


 


 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.