noutati

O NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martie#1

O NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martie

 O NOAPTE FURTUNOASĂ, spectacolul nostru cu două premii UNITER, se difuzează online, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, pe 27 Martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România și Ziua Mondială a Teatrului.


ReUniuni Teatrale, mult așteptatul turneu anual al Teatrului Național Iași la Chișinău, cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România și a Zilei Mondiale a Teatrului, nu se va putea desfășura în acest an din cauza suspendării spectacolelor cu public. Pentru a continua frumoasa tradiție și pentru a rămâne conectați cu spectatorii noștri de peste Prut, pe 27 martie, vom fi prezenți online, la Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, partenerul nostru în acest proiect, cu spectacolul „O noapte furtunoasă” de I.L Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija.  Spectacolul va putea fi vizionat începând cu ora 18:00.

„O noapte furtunoasă”, un spectacol cu două nominalizări la Gala Premiilor UNITER din 2011:
Alexandru Dabija pentru regia spectacolului,
Petronela Grigorescu pentru rolul Veta. 
În cadrul aceleiași ediții, Teatru³, spațiul de joc al acestui spectacol, a primit Premiul special pentru proiecte inedite și realizări remarcabile.
Distributia: Petronela Grigorescu, Haruna Condurache, Călin Chirila, Florin Mircea, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu
Regia: Alexandru Dabija
Scenografia: Dragos Buhagiar

Caragiale iubea Iașul și teatrul de aici. De aceea, la scurt timp după ce a scris piesa „O noapte furtunoasă", a citit-o la Iași. În scrisoarea către poetul Avram Steuerman-Rodion, în 1907, Caragiale scria: „...eu cu sufletul sunt mai mult ieşean decât bucureştean, deşi de fel sunt ploieştean (...). E uşor de explicat: în Iaşi mi s-a deşteptat mai întâi dragostea de patrie şi de artă şi de altele ale lumii (...) şi cât de mult e d-atunci!". 
  
 

O NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martieO NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martieO NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martieO NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martieO NOAPTE FURTUNOASĂ - difuzat online, la Naționalul din Chișinău, pe 27 martie

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.