noutati

GOLEM - VIZIONARE ONLINE#1

GOLEM - VIZIONARE ONLINE

 Pe 28 aprilie, de la ora 11:00, pe „SCENA 5” de pe Facebook și de pe canalul de YouTube, locul de întâlnire virtuală dintre actorii noștri și public, este urcat  „GOLEM”, un spectacol de ALEXANDER HAUSVATER, după Der Goylem de H. Leivick, Sefer Haieţira (Cartea Creaţiei)  Zohar (Cartea Strălucirii),  Golem de Gustav Meyrink, Talmud şi alte surse cabalistice.

Distribuția: Doru Aftanasiu, Emil Coșeru, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Cosmin Maxim,  Doina Deleanu, Daniel Busuioc, Dumitru Năstruşnicu, Ionuţ Cornilă, Irina Răduţu Codreanu, Horia Veriveş, Cosmin Panaite, Andrei Grigore Sava, Alina Mândru, Codrin Dănilă, Diana Roman, Radu Homiceanu, Ana Hegyi

Decor: Zsolt Fehérvári
Costume: Viorica Petrovici
Muzica: Yves Chamberland
Coregrafia: Mălina Andrei
 
Spectacolul este disponibil pe:

„Povestea Golemului este  legată de cea a  rabinului care îl creează şi care decide  să se răzvrăteasca împotriva lui Dumnezeu, a credinţei lui, a destinului şi a lumii întregi. Decide că nu mai vrea un destin de victimă şi atunci devine rivalul lui Dumnezeu  şi intră în competiţie directă cu divinitatea. Făcând asta, transcende orice limită umană  şi religioasă şi ajunge să insufle viaţă unei creaturi caresă fie o proiecţie a sa în stare să schimbe lucrurile. Odată prins în joc,  rabinul  va fi opusul operei sale.

Spectacolul nostru este unul eclectic, dar care se desparte de realism. 
Avem drept sursă un mit pe care nu-l putem rezuma într-un stil de joc sau într-un stil de spectacol. Această poveste  a trebuit tradusă în imagini cu care omul modern să se poată asocia. Chiar daca textul de bază, cel al lui Leivick, se raportează la estetica expresionistă, ne gândim doar la momentul scrierii lui, nu şi la înfăţişările pe care le poate lua mai târziu. Vedem povestea în forme diferite şi mai ales în formele tribale ale unei comunităţi închise, supuse cauzalităţii istorice.”  (Alexander Hausvater)                                                   
                                                                                                    
Colecția virtuală va fi îmbogățită constant, pe întreaga perioadă a suspendării.
Toate drepturile de difuzare aparțin Teatrului Național Iași. Orice încercare de valorificare a înregistrărilor în scop comercial intră sub incidența legii drepturilor de autor.
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.