noutati

Eveniment la Teatru la Cub: Istoria spirituală a dansului de și cu David Wahl#1

Eveniment la Teatru la Cub: Istoria spirituală a dansului de și cu David Wahl

 Un one-man show extraordinar, luni, 2 octombrie, de la 19:00, la Teatru³ :

 
Istoria spirituală a dansului de și cu David Wahl
Dansul vorbelor
 
   Dansul, o artă a maleficului sub aparențe candide, înșelătoare… Viciul, boala, demonii își găsesc cel mai prielnic sălaș în corpurile care dansează sau, pur și simplu, nu au astâmpăr. Este ceea ce s-a crezut și s-a spus în anumite epoci din istoria Bătrânului Continent. Căutător neobosit prin arhivele cele mai diverse, de la cele mai serioase la cele mai neobișnuite, David Wahl povestește în detaliu și cu un irezistibil simț al umorului ceea ce a devenit Istoria spirituală a dansului. 
Acest one-man show este al doilea eveniment de neratat din cadrul stagiunii de toamnă-iarnă a proiectului FranceDanse Orient-Express, propus de Institutul Francez din România în parteneriat cu eXplore festival #12. Spectacolul va avea loc  pe 2 octombrie, la Sala Teatru³ a Teatrului Național Iași, de la 19.00.
 
  « Eu fac o muncă de povestitor. Iar un povestitor are nevoie de două lucruri: o atmosferă intimă și un foc în șemineu. Caut dară să aduc această senzație de seară la gura sobei în spectacolele mele », spune David Wahl. O seară la gura sobei, dar într-un cabinet de curiozități, unde întâmplări incredibile, dar adevărate revin la viață. De la filosofii greci și disprețul lor pentru dans și până la valsul care agită excesiv corpurile oamenilor, trecând prin păcatul sau delictul de a dansa, David Wahl desfășoară în fața spectatorilor covorul unui trecut uitat sau complet neluat în seamă. Autor dramatic și cercetător din pasiune, David Wahl este creatorul unei serii de causerii, o formă literară (textul a fost publicat în 2015 la editura Riveneuve) și de spectacol care aduce laolaltă discursul erudit și stand-up comedy. Purtate de timbrul învăluitor al vocii performerului, printre pauze căutate și ironice, cuvintele baletează în aer și se strecoară cu dibăcie în urechile spectatorilor. Să fie vorbele astea mesagerii Paradisului, « unde se află coregrafiile cele mai minunate », cele ale îngerilor, sau vestitorii adâncurilor Infernului?...
 
Istoria spirituală a dansului
O causerie concepută și interpretată de David Wahl
O producție Incipit
Coproducător Le Quartz - Scène nationale de Brest
Cu sprijinul l'Onde/Théâtre-centre d'art de Vélizy-Villacoublay 
 
Spectacol în limba franceză cu subtitrare în română 
 
Evenimentele organizate în carul programului FranceDanse Orient-Express, beneficiază de sprijinul proiectului „Teatroskop”, inițiat de Institutul Francez de la Paris, Ministerul Culturii și Ministerul Europei și al Afacerilor externe din Franța.
 
Biletele sunt puse în vânzare la Agenția Teatrală (tel. 0232 255999) și pe www.eventim.ro.

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.