noutati

Coproducția mickiewiczeminescu are premieră în Polonia

 

Spectacolul #mickiewiczeminescu, o coproducție bilingvă Teatrul „Stefan Żeromski” din Kielce (Polonia) și Teatrul Național Iași, se joacă pe scena partenerilor noștri polonezi. Publicul din Kielce va avea ocazia să vizioneze premiera pe 10 noiembrie, următoarele trei reprezentații fiind programate pe 11, 12 și 13 noiembrie. Baftă tuturor!

Regie: Tanja Miletić Oručević, Radu Ghilaș 
Costume: Kornelia Dzikowska
Video design: Andrei Cozlac
Muzică originală: Odry Bârcă
Coregrafie: Oana Sandu
distribuția:
Huber Fiebig
Dumitru Georgescu
Radu Homiceanu
Livia Iorga
Lukasz Pruchniewicz
Oana Sandu
Zuzanna Wierzbińska
Aneta Wirzinkiewicz
 

Spectatorii noștri au avut ocazia să vadă premiera românească pe 29 septembrie,
la Teatru³, eveniment urmat de alte trei reprezentații, la începutul lunii octombrie.
Proiectul are ca obiectiv popularizarea operei lirice a celor doi mari poeți romantici, Mihai Eminescu și Adam Mickiewicz, pe scenele de teatru din cele două țări.
 

„Anul Romantismului Polonez” este sărbătorit cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la publicarea „Baladelor și Romanțelor” lui Adam Mickiewicz. Evenimentul este marcat de Institutul „Adam Mickiewicz” prin crearea a numeroase proiecte culturale în întreaga lume, cu scopul de a face cunoscut romantismul polonez.
 
Proiectele organizate de Institutul Adam Mickiewicz în cadrul „Anului Romantismului Polonez” aduc în prezent ideile romantismului polonez ca punct de confluență a mai multor culturi, viziuni și curente artistice. Demersul inițiat certifică faptul că moștenirea romantică influențează puternic și astăzi artiștii polonezi și străini, creând un spațiu fertil pentru dialog artistic. 
 
Proiectul face parte din Programul „44 x Mickiewicz", program finanțat de Institutul Adam Mickiewicz.

 

 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.