noutati

CEVA CU TĂIȚEI - piesă câștigătoare a proiectului Lecturi³

 

Juriul concursului de dramaturgie „Lecturi³”, proiect organizat de Teatrul Național Iași în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și revista Alecart, a desemnat piesa câștigătoare a celei de-a doua ediții: „Ceva cu tăiței” de Marilena Dumitrescu. Spectacolul-lectură a fost montat de Irina Popescu-Boieru, pe 29 martie, anul acesta, la Teatru³, și a fost oferit online, din cauza restricțiilor sanitare de la acea dată. Din distribuție au făcut parte actorii: Catinca Tudose, Daniel Busuioc, Haruna Condurache, Radu Ghilaș, Irina Răduțu Codreanu, Mălina Lazăr, Constantin Avădanei, Radu Homiceanu.

 

Textul câștigător „Ceva cu tăiței” va intra în repertoriul Teatrului Național Iași și va beneficia de montare la scenă, conform regulamentului concursului, premiera spectacolului având loc până la sfârșitul anului, la Sala Studio.

 

 

În cea de-a doua etapă a concursului au fost selecționate piesele: „Cochilii” de Radu Popescu, „Comportament cameleonic” de Elena Stan, „Muzeul” de Valentin Talpalaru, „Femeia care tot uită să se nască” de Cătălina Florina Florescu și „Ceva cu tăiței”, text al autoarei Marilena Dumitrescu.

 

 

Proiectul „Lecturi³” are ca scop promovarea dramaturgilor români contemporani din România și din Republica Moldova. Selecția textelor este realizată, conform unei grile de evaluare, de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai Teatrului Național Iași, Muzeului Național al Literaturii Iași și revistei „Alecart”. Spectacolele-lectură au loc lunar, iar publicul beneficiază de acces gratuit. La finalul fiecărui an, juriul desemnează o piesa câștigătoare care este transpusă scenic și intră în repertoriul permanent al teatrului. 

 

Toți cei care doresc să se alăture proiectului Lecturi³ pot trimite piese de teatru la adresa de e-mail lecturi3@gmail.com.  
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.