noutati

Actorul Petru Ciubotaru, premiat cu medalia PRO AMICITIA -PRO FIDELITATE

 Actorul Petru Ciubotaru, societar al Teatrului Național Iași, a primit medalia „Pro Amiciția-Pro Fidelitate” pentru întreaga activitate artistică, cea mai înaltă distincție a județului,. Evenimentul a avut loc în cadrul şedinţei Consiliului Județean, săptămâna aceasta. 

Actorului i-a fost înmânată și o plachetă în semn de recunoaștere a valorii inestimabile pe care o reprezintă pentru publicul iubitor de teatru.
„În această lună a împlinit 80 de ani, iar ieşenii încă se pot bucura de prezenţa lui pe scenă.
Anul acesta se împlinesc şi 56 de ani de când talentul extraordinar al actorului Petru Ciubotaru, munca desăvârşită în cele mai mici detalii a artistului şi personalitatea profundă a omului au fost puse în slujba publicului. Deşi ar fi putut juca pe orice altă scenă, artistul a preferat să rămână la Iaşi, oraşul său de suflet şi să insufle dragostea pentru teatru multor generaţii de spectatori şi studenţi la actorie. 
În anul 2002 a primit Ordinul Naţional pentru merit în grad de Cavaler, iar în 2014 a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate.
Astăzi, vizibil emoţionat, maestrul i-a răsplătit pe cei prezenţi la şedinţă cu basmul lui Geo Bogza despre Eminescu.” Daniel BACIU, Ziarul Evenimentul

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.