noutati

30 noiembrie - Colegiul Național Iași alături de noi, la sărbătoarea Centenarului

 Teatrul Național ieșean și Colegiul Național Iași marchează împreună Centenarul Marii Uniri.
Elevi, profesori și părinți vor fi prezenți vineri, 30 noiembrie, în Sala Mare, la spectacolul excepțional TEATRU DE RĂZBOI.
Mulțumim Colegiului Național Iași pentru prezența constantă la evenimentele noastre, pentru cultivarea gustului elevilor pentru teatru de calitate și pentru mesajul cald pe care l-am primit!

 „Cu dragoste pentru Teatru, cu respect pentru Centenar

În cadrul săptămânii dedicate Centenarului, Colegiul Național Iași organizează în data de 30 noiembrie 2018, pentru elevi, părinți și profesori, evenimentul „Teatrul Marii Uniri”. Astfel, combinând artele lui Clio (Istoria) și a lui Melpomene (Tragedia), ne propunem să arătăm și să ne arătăm o altă față a trecutului, cu trimitere la jertfa pe care întreg Poporul Român a făcut-o în anii Marelui Război. Iar Iașul a avut un rol copleșitor în nașterea României Mari, cu suma de eroi mai mari și mici, care s-au sacrificat pentru binele comun. 
Poate de aceea este important să mergem cât mai mulți să vedem piesa „Teatru de război”, care ne vorbește de  teribila lume din anii primei conflagrații mondiale, văzută prin ochii, atât de veseli, dar atât de triști, ai personajelor de atunci. 
Pagină de Istorie zugrăvită atât de bine de actorii de astăzi ai Marelui nostru „Național”, piesa ne ajută să înțelegem și cât datorăm personalităților cunoscute, dar, mai ales, Eroilor Necunoscuți, sacrificați cu toții pentru un Ideal, pentru o Unire, pentru o Patrie.  Iar printre ei și oameni de și din Teatru.

Nu suntem la primul demers de acest tip și ne dorim ca Teatrul Național să ne ofere cât mai des șansa de a da elevilor lecții de Viață și Istorie, plecând de la pătrunzătoarele lumi create pe loc de echipele formate din actori, regizori, scenariști și din toată lumea nevăzută ce dă esență unei piese de teatru. 

Și cărora nu trebuie să uităm să le mulțumim de fiecare dată, cu respect...”
Director-adjunct al Colegiului Național Iași, prof.dr. Adriana Radu
 
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • SPONSOR OFICIAL

  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.