noutati

24 februarie - Gertrude (spectacol-lectură în cadrul proiectului Lecturi³)

 În cadrul proiectului LECTURI³, piesa câștigătoare a acestei luni este „Gertrude” de Radu F. Alexandru. Spectacolul-lectură pe acest text este regizat de Doru Aftanasiu și va putea fi văzut astăzi, 24 februarie, ora 19:00, la Teatru³. 

În această seară, spectatorii vor avea plăcuta ocazie de a se întâlni cu actorii: Anne Marie Chertic, Răzvan Conțu, Andrei Sava, Livia Iorga, Călin Chirilă, Daniel Busuioc, Constantin Avădanei.

Radu F. Alexandru este un apreciat dramaturg și scenarist, cunoscut și pentru cariera sa politică. Dintre piesele de teatru, amintim: „Buna zi de mâine" (1981), „Mlaștina" (1992), ,,Nimic despre Hamlet" (1995), „Poveste despre tatăl meu" ( 2006), „Tsunami" (2008).

INTRARE LIBERĂ,  ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

LECTURI³ este numele celui mai nou proiect teatral demarat de Teatrul Național ieșean în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași (Filit) și „Alecart”. Proiectul a fost inițiat de Naționalul ieșean  din dorința de a promova dramaturgi români contemporani din România și din Republica Moldova, de a face cunoscute publicului piesele lor de teatru prin montarea lunară a unor spectacole-lectură, la Teatru³.

Selecția textelor este făcută conform unei grile de evaluare, de către un juriu constituit din reprezentanți ai Teatrului Național ieșean, Muzeului Național al Literaturii Iași și revistei de cultură „Alecart”. 
La finalul spectacolului, publicul este invitat să participe la un dialog cu creatorii spectacolului. 

Piesa lunii martie, care a întrunit criteriile juriului, este „Bărbatul cu trei picioare” de Mircea M. Ionescu. Textul va fi regizat de Ion Sapdaru, spectacolul-lectură putând fi văzut pe 30 martie, de la 19:00, la Teatru³. 
 
 
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • PARTENER OFICIAL


  • ImpactFM
  • Leviathan

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.