noutati

Teatrul Național Iași, pe afișul unui nou festival

 


Pe 17 noiembrie, Ada Lupu și  „Povestea păsării fără cuib” urcă pe scena Festivalului de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț. Spectacolul va putea fi văzut de la ora 17:00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului.

Ada Lupu este câștigătoarea Premiul I pentru Dramaturgie – Monodrama pentru piesa de teatru „Povestea păsării fără cuib”, în cadrul Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”2016 de la Bacău.
 
Premiera a avut loc anul acesta, pe 21 aprilie, la Uzina cu Teatru.
Un text de Ada Lupu
regia: Iris Spiridon 
concept scenografic și univers sonor: Iris Spiridon și Ada Lupu
Un spectacol cu Ada Lupu


Cea de-a XXIX-a ediție a festivalului marcheză 50 de ani de când Teatrul Tineretului poartă acest nume, organizatorii punând accent anul acesta pe tinerețe, atât în privința actorilor și a spectacolelor invitate, cât și în cea a publicului căruia i se adresează. 

Ada Lupu: Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei.Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim.


 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.