noutati

Ada Lupu, de la Gala Premiilor UNITER, la FEST-FDR Timișoara


Ada Lupu, câștigătoarea UNITER de anul acesta la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”, urcă pe scena Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festivalul Dramaturgiei Românești, cu spectacolul „Povestea păsării fără cuib”. Spectacolul Naționalului ieșean se va juca pe 11 mai, de la 17:00, la Studio ”Uțu Strugari”.
Ediția a XXIII-a a festivalului organizat de Teatrul Național din Timișoara se află, anul acesta, sub semnul schimbării: Involuție – Revoluție – Evoluție.

Povestea păsării fără cuib
un text de Ada Lupu
regia: Iris Spiridon
concept scenografic și univers sonor: Iris Spiridon și Ada Lupu

În 2016, Ada Lupu a participat cu piesa de teatru „Povestea păsării fără cuib” la Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” de la Bacău, de unde s-a întors cu Premiul I pentru Dramaturgie – Monodrama. În 2017, spectacolul a fost prezent în  Festivalul de Teatru „Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț.

Ada Lupu: „Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva  propriului suflet,  rămas la vârsta copilăriei. Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață  (poate)  mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim.”
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • SPONSOR OFICIAL


  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.