Noutati

O cronică proaspătă la spectacolul „Un dușman al poporului”

 Un punct de vedere săptămânal la Europa Liberă de scriitorul și publicistul Vitalie Ciobanu. Cred că e bine și necesar să ne luăm, din când în când, o distanță sanitară față de politicul strivitor și maculant, mai ales cel din Republica Moldova. Un eveniment cultural îți poate oferi o gură de(...)

Detalii

Interviu cu regizorul Radu Afrim - Ramona Iacobuțe, Suplimentul de Cultură

 Inceputul lui 2017 il gaseste pe regizorul Radu Afrim la Iasi, unde repeta cu actorii Nationalului pentru un nou spectacol, Macelaria lui Iov, dupa textul drama­tur­gului italian Fausto Paravidino. In pauze, Radu Afrim se plimba mult, face fotografii, vorbeste cu oameni, pentru ca, spune el, „orice artist e bine sa ia cate ceva(...)

Detalii

„TATĂ, NU SUNTEM MORȚI, SUNTEM VII!” – MĂCELĂRIA LUI IOV, REGIA RADU AFRIM (TNI)

 „Oamenii se iubesc doar pe ei înșiși” Măcelăria lui Iov – un spectacol de excepție, cinic și zguduitor, care îți electrocutează fiecare fibră a ființei. Un spectacol de la care pleci crucificat, dar fără speranța vreunei mântuiri, zguduit de forța imaginilor, de pregnanța acustică a(...)

Detalii

Ceva despre delfini, subtilitati and Bjork, of course - interviu cu Irina Moscu și Radu Afrim

 Sfarsitul de ianuarie la Iasi e ca inceputul lui ianuarie. Adica tot foarte frig. Regizorul Radu Afrim repeta la Teatrul National Macelaria lui Iov de Fausto Paravidino si e insotit de scenograful sau, Irina Moscu. Ei se afla la a cincea colaborare dupa Detalii naive, total lipsite de profunzime din viata si moartea unor spectatori (Teatrul(...)

Detalii

Purcărete & Goldoni la FITCA22 - Cronică de spectator

 Duminică seara, la Festivalul Internațional de Teatru Clasic (FITCA22), publicul arădean a avut întâlnire cu două  nume de excepție: Silviu Purcărete – regizor de teatru de talie internațională și Carlo Goldoni  cel care a dus arta dramaturgiei italiene pe culmile perfecțiunii. Rezultatul – piesa(...)

Detalii

Corupţia, laşitatea, minciuna, frica ucid! - Un duşman al poporului la FNT, 2016

Henrik Ibsen, 1882, Norvegia. Arthur Miller, 1950, Statele Unite. Claudiu Goga, 2016, România. Genealogia spectacolului Un duşman al poporului de la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi. 134 de ani de istorie. Dincoace şi dincolo de Ocean, în sudul şi în nordul Europei. Un mare text, două adaptări ale sale. Doi mari(...)

Detalii

Trăim o furtuna în lume – interviu cu regizorul Christina Paulhofer

 E o toamna ploioasa la Iasi, unde regizorul Christina Paulhofer a descins cu un text in mana: Furtuna de William Sheakespeare. In asteptarea premierei de la Teatrul Cub, am gasit cateva momente pentru a vorbi cu ea despre teatru si despre apocalipsele cotidiene in fata carora pretindem ca rezistam. AltIasi: Christina Paulhofer se afla la(...)

Detalii

Mihai Brezeanu: Ce-ţi pasă ţie, hangiule? - Cafeneaua la FNT, 2016

Un oraş, Iaşi, care există de 1595 de ani. Un text de acum 265 ani. Un regizor la 42 de ani de la absolvirea facultăţii. Veneţia, Cafeneaua lui Carlo Goldoni, Silviu Purcărete. Cam vechi, domnule! Când Teodor Corban, în rolul hangiului, îşi spune primele monoloage, realizezi că rădăcinile sunt încă mai adânci.(...)

Detalii

Mircea Morariu: Cafeneaua de la Iași - un spectacol frumos

Silviu Purcărete revine la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi şi, după spectacolele cu Uriaşii munţilor şi Pălăria florentină pune în scenă Cafeneaua lui Goldoni. Un autor care ştim cu toţii că îi este drag şi pe ale cărui texte a înregistrat în România cel puţin o mare reuşită. Mă gândesc(...)

Detalii

Cronică teatrală de Nicoleta Munteanu-Goldberg Show

ELI, ELI, LAMA SABACTANI? GOLDBERG SHOW, REGIA MIHAI MĂNIUȚIU, TNI Imaginați-vă o disecție pe viu: o rană supurândă, fără anestezie, percepția lentă, tot mai lentă, în ciuda ritmului constant, sacadat al mișcărilor ce se succed. Măriți imaginea. Amplificați percepția. De zece, de o sută, de „n” ori. Sunteți(...)

Detalii

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.