noutati

Spectacolul „Un dușman al poporului” se joacă la Chișinău#1

Spectacolul „Un dușman al poporului” se joacă la Chișinău

 27 Martie, Unirea Basarabiei cu România (1918) şi Ziua Mondială a Teatrului, două sărbători importante, marcate de Teatrul Național Iași, ca în fiecare an, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, în cadrul proiectului ReUniuni Teatrale.

PARTENER: PRIMĂRIA IAȘI


ReUniuni Teatrale, un proiect cu tradiție al Naționalului ieșean, propune publicului din Chișinău unul dintre cele mai apreciate și mai solicitate spectacole ale stagiunii: Un dușman al poporului de Arthur Miller (adaptare după piesa lui Henrik Ibsen), în regia lui Claudiu Goga.

Spectacolul va avea două reprezentații, pe 25 și 26 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Național din Chișinău.

Intenția ReUniunilor Teatrale este aceea de a aduce împreună creatori și iubitori de teatru de pe cele două maluri ale Prutului, de a promova și prețui o spiritualitate comună.

Un dușman al poporului
regia: Claudiu Goga
decor/video: Andu Dumitrescu
costume: Lia Dogaru
 
Distribuţia: Constantin  Puşcaşu, Teodor Corban, Petronela Grigorescu, Adi Carauleanu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, Andreea Boboc, Dumitru Năstruşnicu, Ionuţ Cornilă, Puşa Darie, Flavius Hotăranu, Gabriel Anton, Emil Coşeru, Cosmin Panaite, Dumitru Florescu, Sorin Cimbru, Lucian Valacu, Nicolae Ionescu, Delu Lucaci, Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Adrian Marele 

Sursa de inspirație a piesei lui Ibsen a fost din viața reală. Tatăl unui prieten, medic într-o stațiune, a trebuit să informeze cetățenii orașului asupra izbucnirii holerei. Evenimentul l-a forțat să își părăsească domiciliul pentru a-și salva viața.  Arthur Miller, laureat al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie, adaptează în anul 1950 piesa Un duşman al poporului  de Henrick Ibsen. Doctorul Thomas Stockmann, protagonistul piesei, descoperă că apa folosită pentru băile locale este contaminată şi, pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea turiştilor, se hotărăşte să facă public acest lucru. Dar, din moment ce principala sursă de venit a oraşului este reprezentată de aceste băi, comunitatea şi autorităţile se luptă să il reducă la tăcere. Apărându-şi convingerile, Stockmann îşi asumă responsabilitatea faţă de ceilalţi, primind eticheta de „duşman al poporului”.
 

Newsletter

Reteaua Marea Neagra
  • ImpactFM

© Teatrul National Iasi - 2012 Toate drepturile rezervate.