Teatrul National Iasi - Forum
Februarie 05, 2012, 12:38:14 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi:

Pagina principală   Ajutor Caută Membri Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]   In jos
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Autor Subiect: CONTINUT, mai mult continut  (Citit de 897 ori)
ancao
Incepător
*
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Noiembrie 06, 2008, 05:47:29 »

Mi-as dori sa gasesc pe site mai multe informatii despre piesele puse in scena si despre dramaturgi. Listele cu numele tuturor celor implicati in realizarea spectacolelor sint impecabile, dar nu suficiente pentru a ma lamuri.

Acest gen de informatii n-ar trebui sa lipseasca nici pentru autori clasici, cum este Shakespeare, dar sint absolut obligatorii pentru autorii contemporani, tot mai des jucati.

Inainte sa aduci niste oameni in sala de spectacol, ii aduci cu gindul la tine. Din cele 5 - 10 rinduri pe care le gasesti la prezentarile spectacolelor de pe site, uneori nu poti deduce nici macar subiectul piesei. Textele de prezentare trebuie scrise astfel incit sa-mi trezeasca intr-un fel curiozitatea, dar trebuie, in egala masura, sa ma lumineze, sa-mi ofere suficiente date despre ce urmeaza sa vad acolo.

Obligatorie mi s-ar parea semnalarea genurilor. Poate vreau sa selectez din oferta TNI doar comediile sau doar dramele. Acest lucru nu-mi este deloc semnalat pe site.

De mare folos ar fi sa anuntati pe paginile de prezentare a spectacolului si premiile obtinute. Sint un cirlig pentru a ma duce la teatru. Cine sta sa citeasca noutatile ca sa vada ca spectacolul X a luat premiu la Piatra Neamt, spre exemplu? in conditiile in care aceasta informatie e amestecata prin altele despre cladiri, arhitectura etc. care, poate, nu ma intereseaza.

As mai vrea sa stiu ce elemente surpinzatoare ma vor astepta din punct de vedere regie, ce noutati, ce viziuni etc.? Multe piese le stim, le-am citit, le-am mai vazut puse in scena altadata sau in alt loc. Venim la teatru pentru a descoperi viziunea regizorala noua. Care e aceasta?

Tot ceea ce va spun aici ar trebui sa gasesc despre FIECARE spectacol in parte.

In fine, ca parinte, mai am o mare doleanta. As vrea sa stiu, asa cum stiu si la TV, care sint spectacolele recomandate copiilor. Si priviti acest aspect nu doar din perspectiva punerii in scena, ci si a subiectului piesei. E util ca mentionati "interzis persoanelor sub 16 ani", spre exemplu, dar nu suficient. Amintiti-mi, tot la prezentare, ca la Macbeth e preferabil sa nu-mi aduc copilul de 9 ani ca nu va pricepe nimic. Cred ca un copil care nu merge la teatru, nu va merge dintr-odata cind ajunge adult. Dar daca eu nu stiu cind sa-l aduc si cind nu... risc sa-l las acasa ca sa fiu sigura ca nu gresesc.

Imensa problema a acestui site este ca trebuie sa ma documentez inafara site-ului TNI de sa-mi sara ochii pentru a intelege ce voi vedea. Si e nefiresc sa ies de pe site-ul TNI pentru toate aceste informatii pe care orice spectator normal le cauta.

Deficitara este si sectiunea adresata jurnalistilor. Am cautat pina si acolo detalii despre spectacole. Ce texte le furnizati acolo? Niciunul. Poate n-ar fi rau sa numarati cite cronici de teatru apar in presa locala si la ce ziare. Unul dintre motivele pentru care se scrie atit de putin este chiar faptul ca nu exista destule informatii disponibile. In superficialitatea cu care lucreaza cei mai multi oameni de presa, mai bine evita subiectele culturale decit sa-si bata capul sa inteleaga si sa nu aiba nici garantia ca au inteles bine. Daca le-ati veni in intimpinare, macar v-ar copia textele si noi, iesenii, am fi mai cistigati. Am avea informatii care ne-ar fi utile.

Una peste alta, faceti in asa fel incit sa veniti in intimpinarea oamenilor. Coboriti din citadela si prezentati-va, explicati-va, incintati-ne nu doar cind sintem deja in sala, ci mai ales atunci cind sintem inafara ei. Dincolo de o pojghita de intelectuali rafinati, ati putea avea multi alti spectatori, daca in tot ceea ce inseamna promovarea spectacolelor ati gindi lucrurile din perspectiva spectatorului.

Sint un om de PR si nu unul care se trezeste vorbind. Nu tin sa va critic, as vrea doar sa ne fie tuturor mai bine. In speranta ca voi vedea miscindu-se lucruri... toate cele bune.
Raportează acest text unui moderator   Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!